Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Απ. Κατσιφάρας: Επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας


Συνάντηση με την Επιτροπή Ενεργών Πολιτών για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας είχε, με πρωτοβουλία του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Στη συνάντηση πήραν μέρος τα μέλη της Επιτροπής Δημήτρης Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξίου, Γιάννης Πανταζόπουλος, Χρήστος Πατούχας και Νίκος Τζανάκος. Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος οι Αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια αναλυτική επισκόπηση της πορείας και των εξελίξεων που παρουσιάζει η διεκδίκηση για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο Πατρέων. Ταυτόχρονα αξιολογήθηκαν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που παρουσιάζει η ολοκλήρωση της απόδοσης καθώς και οι κίνδυνοι που υποκρύπτονται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για ματαίωση της απόδοσης. Από την πλευρά του Περιφερειάρχη, συμφωνήθηκε να αναληφθούν παράλληλες πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του αιτήματος παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου.

Για την ακρίβεια ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να ασκήσει μια σειρά από παρεμβάσεις προς το ΤΑΙΠΕΔ, προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και προς τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Ήδη ο Περιφερειάρχης απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τ. Αντωνόπουλο επιστολή με την οποία θέτει το ζήτημα αλλά και το αίτημα ενώ προετοιμάζεται και αντίστοιχη παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Στην επιστολή του, προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο Απόστολος Κατσιφάρας αφού αναφέρεται στο ιστορικό της διεκδίκησης, επισημαίνει με έμφαση τα παρακάτω σημεία:

«α) Το Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Πατρέων-ΟΛΠΑ ΑΕ. β) Απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΠΑ ΑΕ, ότι δεν θεωρεί την προς παραχώρηση ζώνη απαραίτητη για τις λιμενικές της δραστηριότητες. γ) Απόφαση του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη με το ίδιο περιεχόμενο. δ) Τις αποφάσεις του κ. Βενιζέλου για την σύμβαση προσωρινής παραχώρησης. ε) Έγγραφο του κ. Βενιζέλου προς το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή προς εσάς, για την εξαίρεση της προς παραχώρηση ζώνης από την υπαγωγή της στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ. Επί πλέον την υπόσχεση δέσμευση προς τον λαό της Πάτρας του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, στην ομιλία του στην Πάτρα στις τελευταίες εκλογές».

Η επιστολή του Περιφερειάρχη καταλήγει ως εξής:

«Κατόπιν όλων των ανωτέρω και επειδή θεωρούμε την συνέπεια και την συνέχεια της οργανωμένης Πολιτείας, στοιχείο ευνομίας και δημοκρατίας, επειδή επί πλέον, θεωρούμε απολύτως δίκαιο και εύλογο το αίτημα της πόλης, των κατοίκων και των φορέων της, σας παρακαλούμε να σταματήσετε κάθε ενέργεια που θα αφορά την προαναφερθείσα ζώνη, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι πολιτικές επαφές με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, για την ενημέρωση και τις ενέργειες τους».

Σε δήλωσή του, με αφορμή την επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε:

«Οι προσπάθειες που ανέλαβα για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων έχουν σαφή χαρακτήρα. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει παράλληλα και προς ενίσχυση του αιτήματος του Δήμου Πατρέων για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στο δήμο και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία που αποτελεί το φυσικό χρήστη αυτής της παραλιακής ζώνης.

Πρόκειται για ένα αίτημα που συναντά τη διαχρονική υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων, όλης της τοπικής κοινωνίας ενώ επίσης, για το θέμα αυτό έχουν δεσμευτεί πολιτικές ηγεσίες. Συνεπώς οφείλονται όλες οι αναγκαίες αποφάσεις και πράξεις ώστε το αίτημα να υλοποιηθεί με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο και αυτή η προσπάθεια απαιτεί στην παρούσα φάση της κινητοποίηση όλων των δυνάμεών μας προκειμένου το μεν αίτημα να ολοκληρωθεί και παράλληλα να αποφευχθούν δυσμενείς εξελίξεις που θα το οδηγήσουν σε πλήρη ενταφιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου